Vizită pastoral-misionară a IPS Părinte Mitropolit Teofan în parohia Banu

Evenimente Septembrie 9, 2019

Vizită pastoral-misionară a IPS Părinte Mitropolit Teofan în parohia Banu

          În ajunul Nașterii Maicii Domnului credincioșii din parohia Sf.Cuv.Parascheva și Sf.M.Mc.Dimitrie Izvorâtorul de Mir a satului Banu-Dumești s-au putut bucura de prezența în mijlocul lor a Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

          Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit slujba de sfințire a casei parohiale a acestei mici comunități, prima slujbă săvârșită de un Părinte Mitropolit în acest mic dar inimos sat după sfințirea bisericii,  acum mai bine de 80 de ani. Înconjurat de preoții și credincioșii adunați la acest eveniment istoric pentru sat, după slujbă IPS Teofan a tinut un cuvânt de învățătură și de încurajare în urmarea lui Hristos a celor prezenți, subliniind că locuința preotului trebuie să fie mereu o întâmpinare celor care intră în sat și o binecuvântare pentru cei care pleacă.

           Pentru meritele deosebite ca urmare a lucrării sale în ogorul Domnului, părintele paroh Ioan Prelipcean a primit din partea chiriarhului rangul de iconom stavrofor, iar binefăcătorii parohiei au primit ca răsplată distincții de vrednicie.

            La final cei prezenți au participat la o agapă frățească organizată de comunitate.

            Doamne Iisuse Hristoase, pentru rugăciunile Preacuratei Măicuței Tale și ale tuturor Sfinților Tăi, binecuvintează pe cei ce iubesc Biserica Ta!

Citește alte articole despre: Teofan, Banu-Dumesti